Velde en identity management.

Werving en selectie is mensenwerk. Bij alles wat Velde doet, staan de ambities van opdrachtgever en professional centraal. Hoe beter deze elkaar aanvullen, hoe succesvoller de werkrelatie en hoe meer resultaat het voor beide oplevert: Start with the end in mind. Velde heeft dertig werkplekken op locaties verspreid over Europa. Met een kantoor in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk.

Velde en identity management.

Velde en identity management.

Overstappen naar Mac.

Overstappen naar Mac.

Het gebruik van Mac binnen een organisatie geeft verschillende voordelen. Bijvoorbeeld kostenbesparing door een hoge restwaarde en lagere supportkosten, gelukkiger personeel omdat zij kunnen werken met de devices naar hun keuze of een hogere veiligheid door goede mogelijkheden voor device management. Voor Velde redenen genoeg om over te stappen naar Mac.

Om de overstap naar Mac mogelijk te maken, hebben wij eerst het IT-landschap van Velde goed onder de loep genomen. Overstappen van systeem behelst natuurlijk meer dan alleen nieuwe hardware aanschaffen. Je wilt ook weten of bepaalde software blijft werken en welke vervolgstappen genomen moeten worden.

Veilig, geordend en altijd beschikbaar.

Omdat Velde locaties in verschillende landen heeft, hebben we geadviseerd om gebruik te maken van clouddiensten. Clouddiensten maken samenwerken namelijk makkelijk. Bestanden, programma’s en wachtwoorden zijn direct beschikbaar voor alle werknemers. Waar ter wereld zij zich ook bevinden. Voor Velde hebben wij de volgende clouddiensten geadviseerd: Dropbox Business, Okta en Microsoft Office 365.

Veilig, geordend en altijd beschikbaar.
Alles netjes geordend terwijl je werkt.

Alles netjes geordend terwijl je werkt.

Dropbox verzamelt alle bestanden op één centrale plek. Ze zijn gemakkelijk te vinden en worden veilig gesynchroniseerd op alle devices. Dropbox is gemaakt voor samenwerking. Alle medewerkers op alle locaties hebben dezelfde database en in combinatie met Microsoft Office 365 kun je gelijktijdig met collega’s werken aan bijvoorbeeld een Excel-sheet of Word-document. Wijzigingen worden automatisch opgeslagen en je ziet live wat jouw collega aanpast. Door bij Velde gebruik te maken van Dropbox, is er structuur aangebracht in de database. In tegenstelling tot eerst, beschikt nu iedereen direct over de meest recente versie, zonder het bestand eerst te moeten opvragen bij een collega.

Eén keer inloggen geeft toegang tot diverse clouddiensten.

Voor het beheren van toegang tot de diverse cloudapplicaties hebben we geadviseerd om gebruik te maken van Okta Identity Management. Met Okta kunnen gebruikers via één platform heel makkelijk inloggen bij de verschillende websites en applicaties die gebruikt worden. Nieuwe gebruikers worden aangemaakt in de Okta Universal Directory en rechten worden toegewezen per applicatie. Zo kunnen de gebruikers van Velde gecontroleerd en veilig inloggen in de applicaties die dagelijks gebruikt worden. Met behulp van Okta Single Sign-On (SSO) hebben gebruikers via één gebruikersnaam en wachtwoord toegang tot diverse clouddiensten. Eventueel kan de beveiliging tot de applicaties worden uitgebreid met het gebruik van multi-factorauthenticatie. Deze authenticatie met verschillende applicaties wordt gerealiseerd op basis van het SAML 2.0-protocol.

Eén keer inloggen geeft toegang tot diverse clouddiensten.
Veilig beheren van devices.

Veilig beheren van devices.

Los van het goed beveiligen van software en toegang tot bestanden, is het ook noodzakelijk om de hardware te beveiligen door middel van Mobile Device Management. Hiermee beheer je eenvoudig alle hardware binnen een organisatie en kun je bedrijfsinstellingen, applicaties of veiligheidsvereisten makkelijk instellen. Mocht er iets mis gaan, dan kun je gemakkelijk op afstand wachtwoorden resetten en apparaten vergrendelen of wissen. Zo blijft data altijd veilig. Wij beheren de devices voor Velde via Jamf Pro en zorgen ervoor dat ze altijd zijn voorzien van de meest recente software en de laatste beveiligingsupdates.


Hulp wanneer nodig.

Wij verzorgen voor Velde het patch management, wat bestaat uit het wekelijks beschikbaar stellen van updates voor applicatiesoftware. Op deze manier ondervangen we mogelijke bugs in de software. Daarnaast hebben we notificaties ontwikkeld die de gebruiker informeert dat er updates voor macOS zijn.


System engineer Thijs helpt de medewerkers van Velde met support zodra dat nodig is of er andere uitdagingen zijn.“Gelukkig is dat niet vaak, hoewel ik ze graag help. Het zijn leuke, enthousiaste mensen en gemakkelijk in de omgang. Iedereen is enorm flexibel en in overleg is er van alles mogelijk. Als bijvoorbeeld tijdens een project de internetverbinding even uit moet, dan is dat geen probleem.”

Een kostenbesparing, nooit meer zoeken en altijd de meest recente versie.

Wij hebben de IT-omgeving bij Velde gemoderniseerd en geoptimaliseerd. Dankzij het gebruik van Mac zijn de medewerkers van Velde positiever over hun werkgever en hebben ze minder support nodig. Samen met een hoge restwaarde van devices, scheelt dit aanzienlijk in de kosten. Dankzij het overstappen naar clouddiensten, zijn de medewerkers productiever en zijn ze veel minder tijd kwijt aan het zoeken in de database naar documenten of inloggegevens. Deze zijn namelijk altijd direct beschikbaar. Waar iemand op dat moment ook is.

“Toen we Pro Warehouse hadden benaderd om over te gaan naar Mac, hebben we besloten om gelijk gebruik te maken van clouddiensten en alles online te doen. Dat scheelt ook aanzienlijk in de kosten en we hebben geen gedoe meer met het delen van bestanden. Wie ik ook aan de lijn krijg bij Pro Warehouse, jullie komen ontspannen over en dat maakt werken met jullie gemakkelijk.” - Trudy, financieel administrateur en office manager.

Een kostenbesparing, nooit meer zoeken en altijd de meest recente versie.